As part of our annual conference, Tinnitus Research Initiative (TRI) is pleased to offer for the first time, workshops on tinnitus management.

Wednesday May 20 2019

 

Workshop 1: Research Methodologies in Tinnitus

Presented by TRI Academy

Workshop 1: Research Methodologies in Tinnitus

Time Topic Presenter
8:30 Welcome & Introduction to TRI Academy 2020 (15 min) Winfried Schlee and Raj Shekhawat
8:45 Session 1: How to identify a research question (60 min) Berthold Langguth
9:00
9:15
9:30
9:45 COFFEE BREAK (15 min)
10:00 Session 2 - How to design a clinical reserach study
Top Tips to keep in mind and Hands on experience (120 min)
Inge Stegemann
10:15
10:30
10:45
11:00
11:15
11:30
11:45
12:00
12:15 LUNCH BREAK on your own (90 min)
12:30
12:45
1:00
1:15
1:30 Session 2 (continue) - Hands on exercise (60 min) Inge Stegemann
1:45
1:00
2:15
2:30 Session 3 - Death by PowerPoint: Creating engaging presentations (30 min) Annick Gilles
2:45
3:00 COFFEE BREAK (15 min)
3:15 Session 4 - Presentation Practice and Constructive Feedback (75 min) Panelist: Laure Jacquemin, Roshni Biswas, Axel Schiller, Tinnitus Hub, Berthold Langguth
3:30
3:45
04:00
4:15
4:30 Summary and Closing Remarks (30 min)
4:45

 

Workshop 2: Clinical Assessment and Primary Treatment of the Tinnitus Patient

Presented by Dr. Grant Searchfield

Workshop 2: Clinical Assessment and Primary Treatment of the Tinnitus Patient

Time Topic Presenter
8:30 Welcome & Introduction to Workshop (15 min) Carol Lau
8:45 Session 1 - Intake information (interview and questionnaires), severity assessment (scales) (60 min) TBA,
Severity Scales (Grant Searchfield)
9:00
9:15
9:30
9:45 COFFEE BREAK (15 min)
10:00 Session 2 - Audiological Examination (75 min) Grant Searchfield, Carol Lau (assist with Canadian content)
10:15 
10:30
10:45
11:00
11:15 Session 3 - Medical Aspects of Tinnitus (45 min) ENT
11:30
11:45
12:00
12:15 LUNCH BREAK on your own (90min)
12:30
12:45
1:00
1:15
1:30 Session 4 - Psychoacoustic Measurement of Tinnitus (60 min) MedRX
1:45
1:00
2:15
2:30 Session 5 - Immediate help for the tinnitus patient (30 min) Grant Searchfield
2:45
3:00 COFFEE BREAK (15 min)
3:15 Session 5 (cont) - Immediate help for the tinnitus patient (60 min) Grant Searchfield
3:30
3:45
04:00
4:15 Session 7 - Community Resources (45 min)  
4:30
4:45

 

 

Click here for: Workshop Registrations